Kształtowanie systemu okresowych ocen pracowniczych na przykładzie XXX
26 października 2015
Wstęp.
Rozdział 1.
System ocen pracowniczych- wybrane aspekty teoretyczne
1.1. Pojęcie i rodzaje ocen pracowniczych
1.2. Uwarunkowania systemu oceniania okresowego pracowników
1.2.1. Rodzaj działalności i wielkosc organizacji
1.2.2. Cele strategiczne firmy
1.2.3. Metoda zarządzania
1.2.4. Styl kierowania
1.2.5. Poziom kierowania
1.2.6. Poziom wymagan
1.2.7. Autorytet oceniajacych
1.2.8. Wiek pracowników
1.3. Możliwościwykorzystania systemu ocen pracowniczych w ZZL
Rozdział 2.
Projektowanie systemu okresowych ocen pracowniczych
2.1. Elementy systemu okresowych ocen pracowniczych
2.1.1. Cele i funkcje oceniania
2.1.2. Zasady oceny jako fundament tworzenia systemu oceniania
2.1.3. Wybór kryteriów okresowych ocen pracowniczych
2.1.4. Metody i techniki oceniania
2.1.5. Procedura oceniania jako warunek konieczny sprawnosci systemu
2.2. Wybór osób oceniajacych
2.3. Bledy w procesię oceniania
2.3.1. Bledy techniczne
2.3.2. Bledy w sztuce oceniania
2.3.3. Sposób unikniecia bledów
Rozdział 3.
Wdrazanie i wykorzystanie okresowych ocen pracowniczych
3.1. Wdrazanie SOOP jako obszar zarządzania zmiana
3.2. Zaplanowanie dzialan
3.3. Szkolenie oceniajacych
3.3.1. Miejsce szkolenia
3.3.2. Rodzaj szkolenia
3.3.3. Problem wspólnego uczestnictwa w szkoleniu przelozonych i podwladnych
3.4. Przygotowanie osób podlegajacych ocenie
3.5. Korzysci wynikajace ze sprawnie przeprowadzonego SOOP
Rozdział 4.
Projektowanie systemu ocen pracowniczych w Firmie X
4.1. Ogólna charakterystyka Firmie X
4.1.1. Charakterystyka poszczególnych dzialów oraz ich pracowników
4.2. Uwarunkowania systemu w Firmie X
4.2.1. Rodzaj działalności oraz wielkosc organizacji
4.2.2. Przyjete cele strategiczne
4.2.3. Przyjeta metoda zarządzania
4.2.4. Styl kierowania
4.2.5. Poziom kierowania
4.2.6. Autorytet przelozonych
4.3. Elementy systemu okresowej oceny pracowniczej w Firmie X
4.3.1. Cele i funkcje systemu oceniania
4.3.2. Zasady wdrozenia systemu okresowej oceny pracowniczej
4.3.3. Kryteria przyjete dla poszczególnych kategorii grup pracowników
4.3.4. Wybór metody oceniania
4.3.5. Procedura oceniania
4.4. Proponowane działania z wykorzystaniem SOOP
Zakończenie
Bibliografia.
Pobierz, wysyłając SMS o treści FOR.PRACA pod numer 92505Wpisz otrzymany kod : |
---|