Kultura organizacyjna oraz system zapewnienia jakości na przykładzie XYZ Sp. z o.o.
21 października 2015
Wstęp…………3
Rozdział 1.
Organizacja i kultura organizacyjna w przedsiębiorstwie – zakres pojęciowy.
1.1. Organizacja – pojęcia ogólne…………5
1.2. Organizacja jako kultura…………7
1.3. Przejawy kultury organizacyjnej w przedsiębiorstwie…………11
1.4. Kultura narodu a kultura organizacji…………16
1.5. Typologia kultur oraz ich znaczenie…………19
Rozdział 2.
System zarządzania jakością – zakres pojęciowy.
2.1. Podstawowe pojęcia i definicje…………28
2.2. Rys historyczny rozwoju kompleksowego zarządzania jakością…………33
2.3. Geneza i ewolucja systemu zarządzania jakością…………38
2.4. Pierwsze standardy ISO i ich rola w zarządzaniu przez jakość…………48
2.5. Tworzenie systemu zapewnienia jakości w przedsiębiorstwie…………50
Rozdział 3.
Charakterystyka i organizacja XYZ. Sp. z o.o.
3.1. Ogólna charakterystyka firmy XYZ Sp. z o.o…………55
3.2. Struktura organizacyjna przedsiębiorstwa…………56
3.3. Przedmiot działalności spółki…………57
3.4. Organizacja funkcji personalnej w XYZ Sp. z o.o…………68
Rozdział 4. Kultura organizacyjna i system jakości – ocena w świetle badań własnych.
4.1. Kultura organizacyjna w przedsiębiorstwie…………71
4.2. Zarządzanie jakością w przedsiębiorstwie…………71
4.3 Kwestionariusz osobowy jako ocena działań firmy…………72
4.4. Propozycje zmiany kultury, podsumowanie…………75
Zakończenie…………79
Spis rysunków…………80
Spis tabel…………80
Bibliografia…………81
Załączniki…………83
Pobierz, wysyłając SMS o treści FOR.PRACA pod numer 92505Wpisz otrzymany kod : |
---|