Marketingowe zarządzanie nowym produktem

23 października 2015 0 Przez administrator


Wstęp………. 1

Rozdział I.
Zagadnienia metodologiczne

1. Definicja i rodzaje innowacji……….. 3
2. Pojęcie nowego produktu ………..6
3. Proces rozwoju nowego produktu ………..10
3.1. Opracowanie strategii nowego produktu…………10
3.2. Poszukiwanie idei nowego produktu…………17
3.3. Selekcjonowanie idei produktu…………19
3.4. Rozwój i testowanie koncepcji…………20
3.5. Opracowanie strategii marketingowej…………21
3.6. Analiza przedsiewziecia…………22
3.7. Rozwój techniczny produktu…………23
3.8. Testy rynkowe…………25
3.9. Komercjalizacja…………28
3.10.Analiza SWOT…………30
4. Cykl rynkowego zycia produktu ………..32


Rozdział II.
Analiza branzy mleczarskiej ze szczególnym uwzglednieniem OSM w Sieradzu

1. Analiza polskiej branzy mleczarskiej ………..35
2. Rys historyczny Okregowej Spóldzielni Mleczarskiej w Sieradzu……….. 42
3. Ogólna charakterystyka przedsiębiorstwa……….. 46
4. Okregowa Spóldzielnia Mleczarska w Sieradzu jako przedsiebiorstwo innowacyjne……….. 54


Rozdział III.
Proces rozwoju nowego produktu w Okregowej Spóldzielni Mleczarskiej w Sieradzu.

1. Proces rozwoju mleka XYZ w OSM Sieradz ………..57
1.1. Poszukiwanie idei nowego produktu w OSM Sieradzu…………57
1.2. Wstępna selekcja idei produktu…………59
1.3. Testowanie i rozwój mleka XYZ…………60
1.4. Wprowadzenie mleka XYZ na rynek i jego komercjalizacja…………62
2. Kształtowanie marketingu-mix dla mleka XYZ……….. 64
2.1. Produkt – mleko XYZ…………64
2.2. Polityka cenowa mleka XYZ…………67
2.3. Dystrybucja mleka XYZ…………69
2.4. Promocja mleka XYZ…………71
2.5. Analiza SWOT nowego produktu…………73
3. Analiza konkurencyjnosci mleka XYZ……….. 76


Zakończenie……….. 80
Wnioski……….. 82
Bibliografia……….. 84
Spis rysunków ………..85
Spis tabel ………..86
Spis zalaczników ………..87