Organizacja pracy sluzb hotelowych na przykładzie wybranych hoteli.

18 października 2015 0 Przez administrator


Wstęp……….4

Rozdział I.
Typy zakladów hotelarskich

1.1. Definicja i pojecie zakladu hotelarskego ………. 6
1.2. Typy zakladów hotelarskich i przepisy kategoryzacyjne w prawie polskim ……….6
1.2.1. Hotele ………. 7
1.2.2. Motele ………. 7
1.2.3. Pensjonaty ……….7
1.2.4. Kempingi ……….8
1.2.5. Domy wycieczkowe ………. 8
1.2.6. Schroniska mlodziezowe ……….8
1.2.7. Schroniska………. 8
1.2.8. Pola biwakowe ……….8
1.3. Ogólna ocena i stan polskiej bazy hotelowej ………. 11


Rozdział II.
Charakterystyka podstawowych sluzb hotelarskich z uwzglednieniem funkcji hotelu

2.1. Recepcja i służby parterowe ……….15
2.2. Sluzby pieter ………. 17
2.3. Dzial gastronomiczny ………. 19
2.4. Sluzby zespolu rekreacyjno-sportowego ………. 21
2.5. Sluzby zespolu wielofunkcyjnego ………. 21


Rozdział III.
Charakterystyka wybranych hoteli

3.1. Hotel Marriott ………. 23
3.2. Hotel Vera ………. 27
3.3. Hotel Jan III Sobieski ………. 29


Rozdział IV.
Analiza porównawcza

4.1. Profil gosci analizowanych hoteli ………. 32
4.2. Róznice w strukturze organizacyjnej hoteli ………. 33
4.3. Zakres usług swiadczonych w hotelach ……….35


Zakończenie ……….38
Spis tabel ……….39
Spis wykresów ………. 39
Spis zdjec ……….39
Bibliografia ……….40