Projekt hali handlowej dla gieldy spozywczej.

11 października 2015 0 Przez administrator


Wykaz wazniejszych oznaczen………11

Wstęp.

1.1. Cel i zakres pracy………13
1.2. Ogólna charakterystyka konstrukcji stalowych………13
1.3. Hale handlowe………15


Rozdział 1.
Opis techniczny projektowanej hali

2.1. Przedmiot opracowania………18
2.2. Zalozenia opracowania………18
2.3. Lokalizacja………18
2.4. Warunki gruntowo-wodne………19
2.5. Wielkosci charakterystyczne………19
2.6. Konstrukcja………19
2.6.1. Slupy………19
2.6.2. Stezenia………20
2.6.3. Dzwigar kratowy………20
2.7. Dokladnosc obliczen………21
2.8. Wytyczne wykonawstwa konstrukcji stalowej………21
2.8.1. Klasa konstrukcji………21
2.8.2. Wymogi spawalnicze………21
2.8.3. Materialy………21
2.8.4. Malowanie konstrukcji………22
2.8.5. Dokladnosc wykonawstwa………22
2.9. Zabezpieczenie antykorozyjne konstrukcji………22
2.10. Przepisy BHP………23
2.11. Przedsiewziecia przeciwpozarowe………23


Rozdział 2.
Obliczenia statyczne i wymiarowanie elementów hali

3.1. Zebranie obciazen pionowych dzwigara kratowego………25
3.2. Obciazenie hali wiatrem………26
3.2.1. Dzialanie wiatru na sciane boczna hali………27
3.2.2. Dzialanie wiatru na sciane frontowa hali………29
3.3. Wymiarowanie platwi dachowych………31
3.4. Wymiarowanie dzwigara kratowego………36
3.4.1. Obliczenia sil wewnętrznych w kratownicy………36
3.4.2. Wymiarowanie pretów dzwigara kratowego………39
3.5. Wymiarowanie slupa………43
3.5.1. Wymiarowanie trzonu slupa………43
3.5.2. Wymiarowanie glowicy slupa………49
3.5.3. Wymiarowanie podstawy slupa………50
3.6. Wymiarowanie stezen hali………53
3.6.1. Stezenia dachowe polaciowe………53
3.6.2. Stezenia pionowe scian………53
3.6.3. Tezniki pionowe wiazarów………54
3.6.4. Rygle scienne………55
3.7. Wymiarowanie polaczen………58
3.7.1. Polaczenia spawane………58
3.7.2. Polaczenia na sruby………60


Bibliografia………61
Wykaz stali………61