Projekt usprawnien ergonomicznych procesu produkcji w aspekcie systemu HACCP w piekarni XYZ

26 października 2015 0 Przez administrator


Wprowadzenie………3.

Rozdział 1.
Charakterystyka systemu HACCP.

1.1 Podstawowe informacje o systemie HACCP………5.
1.2 GMP i GHP jako podstawa wprowadzenia systemu analizy zagrozen i krytycznych punktów kontroli………8.
1.3 Zasady systemu HACCP………11.
1.4 System HACCP w ujęciu prawnym w Polsce………15.


Rozdział 2.
Charakterystyka piekarni.

2.1 Podstawowe dane o piekarni, jej pracownikach i ogólnych zasadach zachowania higieny………16.
2.2 Asortyment, dostawcy i przebieg procesów technologicznych………19.
2.3 Ergonomiczne warunki pracy piekarza………30.


Rozdział 3.
System analizy zagrozen i krytycznych punktów kontroli w piekarni XYZ.

3.1 Analiza zagrozen zwiazana z personelem, otoczeniem produkcji, przyjeciem surowców i magazynowaniem………33.
3.2 Analiza HACCP procesu produkcji w piekarni………37.
3.3 Wykaz punktów kontrolnych i krytycznych punktów kontroli………41.


Rozdział 4.
Proponowane usprawnienia procesu produkcji w oparciu o system HACCP………43.

Podsumowanie………47.
Bibliografia………48.
Spis tabel:………50.
Spis rysunków:………50.