Walory agroturystyczne rejonu XYZ

26 października 2015 0 Przez administrator



Wstęp

Rozdział I
Wprowadzenie do agroturystyki

1.1 Pojęcie i funkcje agroturystyki
1.2 Agroturystyczne uwarunkowania rozwojowe
1.3 Podmioty agroturystyczne oraz podstawy prawne ich funkcjonowania
1.3.1 Definicja i podzial podmiotów agroturystycznych
1.3.2 Agroturystyka w polskim ustawodawstwie
1.3.3 Działalność agroturystyczna jako szansa rozwoju dla wsi w programach Unii Europejskiej
1.4 Klasyfikacja produktów i usług agroturystycznych
1.5 Agroturystyka od strony popytowej – agroturysci


Rozdział II
Uwarunkowania rozwoju agroturystyki w powiecie zawiercianskim

2.1 Historia Ziemi Zawiercianskiej
2.2 Charakterystyka powiatu zawiercianskiego oraz gmin wchodzacych w jego sklad
2.3 Agroturystyka w Strategii Rozwoju Turystyki w powiecie zawiercianskim
2.4 Uwarunkowania spoleczno – ekonomiczne
2.5 Wybrane uwarunkowania przyrodnicze
2.6 Potencjal agroturystyczny powiatu zawiercianskiego
2.6.1 Walory turystyczne powiatu zawiercianskiego
2.6.2 Czynniki sprzyjajace rozwojowi
2.6.3 Czynniki ograniczajace rozwój


Rozdział III
Działalność agroturystyczna w powiecie zawiercianskim

3.1 Lokalna agroturystyka w liczbach
3.1.1 Kwatery agroturystyczne w powiecie zawiercianskim
3.2 Badania ankietowe wybranych gospodarstw agroturystycznych na terenie powiatu zawiercianskiego


Rozdział IV
Analiza SWOT badanego obszaru

4.1 Analiza SWOT
4.2 Podsumowanie wyników analizy SWOT


Rozdział V
Gospodarstwo agroturystyczne w powiecie zawiercianskim studium wybranego przypadku

5.1 Wzorcowe gospodarstwo agroturystyczne w powiecie zawiercianskim


Zakończenie
Bibliografia
Spis rysunków i tabel
Zalaczniki