Wegetarianizm jako sposób odzywiania.

17 października 2015 0 Przez administrator



Wstęp……….2

Rozdział I
Rola i znaczenie składników odzywczych

1.1 Rola bialek………. 3
1.2 Rola weglowodanów………. 7
1.3 Rola witamin………. 9
1.4 Rola soli mineralnych………. 21


Rozdział II
Charakterystyka prawidlowego zywienia

2.1 Zasady racjonalnego zywienia………. 35
2.2 Charakterystyka zródel pokarmowych………. 36
2.3 Zapotrzebowania dobowe………. 43


Rozdział III
Wegetarianizm, jako alternatywny sposób odzywiania

3.1 Filozofia wegetarianizmu………. 50
3.2 Co jest wazne w diecie wegetarianskiej………. 52
3.3 Produkty stosowane w wegetarianizmie………. 56
3.3.1 Produkty zbozowe………. 56
3.3.2 Nasiona roslin straczkowych………. 57
3.3.3 Orzechy i inne nasiona………. 58
3.3.4 Kielki………. 59
3.3.5 Warzywa i owoce………. 60
3.3.6 Owoce suszone………. 60
3.3.7 Przyprawy………. 62
3.3.8 Produkty mleczne………. 64
3.3.9 Produkty sojowe………. 65
3.3.10 Tluszcze ……….65


Zakończenie………. 66
Bibliografia………. 69