Zarządzanie jakością w hotelarstwie na podstawie Hotelu XYZ.

21 października 2015 0 Przez administrator


Wstęp 3

Rozdział I
Podstawy hotelarstwa

1.1. Historia hotelarstwa w Polsce i na świecie……… 5
1.1.1. Historia hotelarstwa w Polsce ………7
1.2. Terminologia związana z hotelarstwem ………9
1.3. Jakość usług a kategoryzacja obiektów hotelarskich……… 12


Rozdział II
Metody i techniki zarządzania w przedsiębiorstwie hotelarskim

2.1. Zarządzanie jakością usług hotelarskich ………14
2.2. Zarządzanie kadrami w hotelarstwie ………18
2.3. Marketing usług hotelarskich………22


Rozdział III
Rola i miejsce hotelu „XYZ” w bazie noclegowo-gastronomicznej miasta

3.1. Historia hotelu „XYZ” ………27
3.2. Lokalizacja hotelu „XYZ”……… 27
3.3. Misja hotelu oraz jego oferta ………28
3.4. Docelowy segment klienta ………29
3.5. Baza noclegowa Torunia ………30


Rozdział IV
Standardy obsługi pracy w hotelu „XYZ”

4.1. Pojęcie techniki pracy i standardu ………39
4.2. Wdrażanie standardu obsługi gościa……… 42
4.3. Wykorzystanie kontroli do poprawy jakości pracy ………41
4.4. Ocena jakości usług hotelu „XYZ” ………45

Podsumowanie………49
Załączniki ………51
Spis literatury i źródeł……… 61
Spis tabel, rysunków, fotografii……… 64