Zarządzanie mala firma na przykładzie cukierni XYZ.



Wstęp………3

Rozdzial I.
Zarządzanie i jego funkcje………4

1.1. Charakterystyka zarządzania……….4
1.2. Funkcje zarządzania………7
1.3. Rola kierownika w zarządzaniu placówka……….13
1.3.1. Rola kierownika w cukierni XYZ………16


Rozdzial II.
Kierunek i charakterystyka działalności firmy……….19

2.1. Rola planowania w zarządzaniu placówka………19
2.1.1. Metodologia i instrumenty planowania………23
2.2. Tworzenie planów………28
2.2.1. Fazy przygotowania i wdrozenia planu………30
2.2.2. Faza identyfikacji problemu………32
2.2.3. Analiza czynnikowa – analiza SWOT, analiza sektorowa………32
2.2.4. Wybór strategii działania ………35
2.3. Plan strategiczny malej firmy………36


Rozdzial III.
Organizacja zakladu pracy i jej cechy……….39

3.1. Struktura wewnetrzna firmy………39
3.2. Model zarządzania a struktura firmy………44


Rozdzial IV.
Polityka personalna………48

4.1. Problemy i rodzaje motywacji personelu………48


Bibliografia………57
Spis tabel………58
Spis rysunków………59

 

Zobacz wszystkie tematy z podanej kategorii

Zostaw komentarz

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Zestaw prac magisterskich