Analiza rynku produktów spozywczych zawierajacych naturalne skladniki o dzialaniu przeciwdiabetycznym

17 października 2015 0 Przez administrator


1. Wstęp

2. Podstawowe informacje na temat cukrzycy

2.1 Klasyfikacja cukrzycy
Cukrzyca typu I
Cukrzyca typu II
Cukrzyca ciezarnych
2.2. Diagnozowanie cukrzycy
2.3. Leczenie cukrzycy


3. Zywienie w cukrzycy

3.1 Zasady zdrowego odzywiania sie
3.2 Leczenie zywieniowe w cukrzycy
3.3 Bilans energetyczny a otylosc w cukrzycy


4. Rynek produktów spozywczych zawierajacych skladniki o dzialaniu obnizajacym poziom glukozy we krwi

4.1. Cel i przedmiot badan
4.2. Metody badan
4.3. Material badawczy
4.4. Badania wlasne
4.4.1. Rutwica lekarska (Galega officinalis L.)
4.4.2. Owocnia fasoli zwyklej( straki fasoli) ( Pericarpium Phaseoli)
4.4.3. Kozieradka pospolita (Trigonella foenum graecum L.)
4.4.4. Borówka czernica ( Vaccinium myrtillus L.)
4.4.5. Przepekla ogórkowata (Momordica charantia L.)
4.4.6. Pokrzywa zwyczajna (Urtica dioica L.)
4.4.7. Perz wlasciwy (Agropyron repens L.)
4.4.8. Gurmar (Gymnema sylvestre, Gudmar)
4.4.9. Imbir lekarski (Zingiber Boehm)
4.4.10. Tarczyca bajkalska (Scutellaria baicalensis Georgi)
4.4.11. Aloes zwyczajny (Aloe vera L. Burm)
4.4.12. Milorzab japonski (Ginkgo biloba L.)
4.4.13. Morwa biala (Morus alba L.)
4.5. Inne produkty o dzialaniu przeciwdiabetycznym.


Podsumowanie
Wnioski
Bibliografia
Spis tabel i rycin
Zalaczniki