Charakterystyka win mołdawskich i ich zastosowanie w gastronomii


Wstęp ………. 1

Rozdział I
Cel, zakres, materiał i metodyka ………. 2

Rozdział II
Charakterystyka wina

2.1 Pojęcie wina i jego historia ………. 3
2.2 Klasyfikacja win i ich podział ………. 7
2.3 Proces winifikacji win mołdawskich ………. 10
2.4 Walory smakowe ………. 16

Rozdział III
Mołdawia jako region winiarski

3.1 Charakterystyka regionu upraw ………. 18
3.2 Szczepy i regiony mołdawskie ………. 20
3.3 Charakterystyka win mołdawskich ………. 22

Rozdział IV
Zastosowanie win mołdawskich w gastronomii

4.1 Sposoby serwowania i degustacji win ………. 28
4.2 Dobór win do potraw ………. 30
4.3 Zastosowanie win mołdawskich w gastronomii ………. 33

Podsumowanie ………. 37
Bibliografia ………. 39
Strony internetowe ………. 40
Spis tabel ………. 40
Spis rysunków ………. 40

Aby pobrać, wyślij SMS o treści FOR.PRACA pod numer 92505

Wpisz otrzymany kod

Po wpisaniu kodu, kliknij "Pobieram PDF", pobieranie rozpocznie się automatycznie

Jednorazowy koszt : 25 zł netto | 30,75 zł brutto