Dieta jako współczynnik wspomagający leczenie farmakologiczne cukrzycy.

17 października 2015 0 Przez administrator



Rozdział I.
Historia badan nad cukrzyca ……… 2

Rozdział II.
Przyczyny cukrzycy ……… 4

Rozdział III.
Istota cukrzycy i jej rodzaje ……… 8

Rozdział IV.
Powiklania cukrzycy ……… 13

Rozdział V.
Metody samokontroli pacjenta ……… 18

Rozdział VI.
Sposoby leczenia cukrzycy ……… 22

Rozdział VII.
Leczenie farmakologiczne ……… 24

– insulina
– doustne leki hipoglikemizujace

Rozdział VIII.
Leczenie dietetyczne ……… 33

– cel i podstawowe zasady diety
– zapotrzebowanie energetyczne
– rola poszczególnych składników pokarmowych i pozywienia w diecie
– sztuczne srodki slodzace i wyroby dietetyczne dla chorych na cukrzyce
– technologia sporzadzania posilków
– zharmonizowanie przyjmowania posilków z leczeniem farmakologicznym – liczba posilków
– wymienniki weglowodanowe – jednostka chlebowa
– rodzaje diet stosowanych w leczeniu cukrzycy
– produkty dozwolone i przeciwwskazane

Rozdział IX.
Dieta chorych na cukrzyce poza domem i w czasię urlopu ……… 66

Rozdział X.
Trudnosci i bledy w przestrzeganiu diety cukrzycowej ……… 67

Pobierz, wysyłając SMS o treści FOR.PRACA pod numer 92505

Wpisz otrzymany kod :

Po wpisaniu kodu, kliknij "Pobieram PDF/DOCX", pobieranie rozpocznie się automatycznie

Koszt 25 zł netto | 30,75 zł brutto