Dieta w ciąży i w połogu
5 marca 2019
Wstęp………..3
1. Założenia i cel pracy……….5
2. Teoria żywienia i znaczenie zdrowego żywienia……….6
3. Dieta a suplementy diety……….11
4. Ciąża – szczególny okres w życiu kobiety……….14
5. Znaczenie prawidłowej diety i suplementacji w czasie tuż przed ciążą……….20
6. Prawidłowa dieta kobiet w ciąży
6.1. Wprowadzenie……….25
6.2. Składniki budulcowe……….26
6.3. Witaminy……….28
6.4. Składniki mineralne……….34
7. Optymalna suplementacja w ciąży……….41
8. Odżywianie się podczas laktacji i jego znaczenie dla zdrowia dziecka……….47
Podsumowanie i wnioski……….49
Piśmiennictwo……….52
Streszczenie i słowa kluczowe……….56
Pobierz, wysyłając SMS o treści FOR.PRACA pod numer 92505Wpisz otrzymany kod : |
---|