Motywacja do pracy w zawodzie kelnera na przykładzie hotelu XYZ.

7 marca 2019 Wyłączono Przez administrator


Wstęp………3

Rozdział I.
Analiza teoretyczna

1.1 Motywacja a praca zawodowa ………9
1.2 Przegląd definicji i pojęć……… 15
1.3 Pojęcie motywacji w wybranych teoriach F.Herzberga, A.Maslowa, W.Skinera ………17
1.4 Teorie treści ………22
1.5 Socjologia zawodu ………25
1.6 Socjologia hotelarstwa……… 28

Rozdział II.
Opis badanego środowiska

2.1 Historia firmy i opis działalności ………30
2.2 Struktura zatrudnienia w badanej organizacji……… 34
2.3 Polityka kadrowa w badanej organizacji ………39

Rozdział III.
Analiza Empiryczna

3.1 Techniki badawcze ………46
3.2 Tok postępowania badawczego ………49
3.3 Cechy społeczno demograficzne badanych (charakterystyka respondentów)……… 50
3.4 Prezentacja wyników – sondaż ankietowy (wyniki badania ankietowego)……… 55

Rozdział IV.
Wnioski i zalecenia dla badanej firmy

4.1 Analiza i interpretacja wyników badań……… 63
4.2 Podsumowanie i wnioski ………64

Zakończenie……… 67
Bibliografia……… 69
Spis rysunków ………71
Spis tabel………72
Spis wykresów………73
Aneks ……… 74