Ocena spozycia i stanu odzywienia witamina D osób starszych
17 października 2015
Wstęp
Cel i zakres pracy
Przeglad pismiennictwa
Rozdział 1.
Rola witaminy D w organizmie czlowieka
1.1 Budowa chemiczna i przemiany zwiazków o charakterze witaminy D w organizmie czlowieka
1.2 Funkcje witaminy D w organizmie ze szczególnym uwzglednieniem osób starszych
1.3 Biomarkery stanu odzywienia witamina D
1.4 Skutki niedoboru witaminy D dla organizmu w starszym wieku
Rozdział 2.
Zapotrzebowanie organizmu na witamine D
2.1.Synteza witaminy D w skórze u osób starszych
Rozdział 3.
Spozycie witaminy D u osób starszych na podstawie danych pismiennictwa
3.1. Dane krajowe
3.2. Dane z innych krajów Europy i USA
Rozdział 4.
Stan odzywienia witamina D osób starszych na podstawie pismiennictwa
4.1. Dane krajowe
4.2. Dane z innych krajów Europy i USA
Rozdział 5.
Propozycje zalecen zywieniowych dla osób starszych odnosnie pokrycia zapotrzebowania na witamine D
5.1. Produkty spozywcze, w których witamina D wystepuje naturalnie
5.2. Produkty wzbogacane witamina D
5.3.Suplementy diety zawierajace witamine D
5.4. Przykladowe zestawy produktów bogatych w witamine D
Podsumowanie i wnioski
Spis pismiennictwa
Pobierz, wysyłając SMS o treści FOR.PRACA pod numer 92505Wpisz otrzymany kod : |
---|