Organizacja pracy sluzb hotelowych na przykładzie wybranych hoteli.


Wstęp……….4

Rozdzial I.
Typy zakladów hotelarskich

1.1. Definicja i pojecie zakladu hotelarskego ………. 6
1.2. Typy zakladów hotelarskich i przepisy kategoryzacyjne w prawie polskim ……….6
1.2.1. Hotele ………. 7
1.2.2. Motele ………. 7
1.2.3. Pensjonaty ……….7
1.2.4. Kempingi ……….8
1.2.5. Domy wycieczkowe ………. 8
1.2.6. Schroniska mlodziezowe ……….8
1.2.7. Schroniska………. 8
1.2.8. Pola biwakowe ……….8
1.3. Ogólna ocena i stan polskiej bazy hotelowej ………. 11


Rozdzial II.
Charakterystyka podstawowych sluzb hotelarskich z uwzglednieniem funkcji hotelu

2.1. Recepcja i służby parterowe ……….15
2.2. Sluzby pieter ………. 17
2.3. Dzial gastronomiczny ………. 19
2.4. Sluzby zespolu rekreacyjno-sportowego ………. 21
2.5. Sluzby zespolu wielofunkcyjnego ………. 21


Rozdzial III.
Charakterystyka wybranych hoteli

3.1. Hotel Marriott ………. 23
3.2. Hotel Vera ………. 27
3.3. Hotel Jan III Sobieski ………. 29


Rozdzial IV.
Analiza porównawcza

4.1. Profil gosci analizowanych hoteli ………. 32
4.2. Róznice w strukturze organizacyjnej hoteli ………. 33
4.3. Zakres usług swiadczonych w hotelach ……….35


Zakończenie ……….38
Spis tabel ……….39
Spis wykresów ………. 39
Spis zdjec ……….39
Bibliografia ……….40

 
Regulamin płatności
 Pracę wykorzystam w celach edukacyjnych

Zostaw komentarz

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>