Rola i funkcje opakowań produktów spożywczych

7 marca 2019 0 Przez administrator


Wstęp – wprowadzenie

Rozdział I
Cel pracy, hipoteza i metody badań………6

1.1 Cel pracy………6
1.2 Hipoteza………6
1.3 Metoda badawcza………7


Rozdział II
Definicje opakowania



Rozdział III
Podział i cechy opakowań

3.1 Wymiary opakowań………12


Rozdział IV
Funkcje opakowań………13

Rozdział V
Materiały opakowaniowe

Rozdział VI
Wytyczne do projektowania opakowań

6.1 Opracowanie wytycznych………20
6.2 Metody zdobywania nowych informacji……… 27
6.3 Projektowanie………30
6.4 Poszukiwanie nowych konstrukcji opakowań……… 31


Rozdział VII
Opakowania a ochrona środowiska
7.1 Przetwórstwo zużytych opakowań………36

RozdziałVIII
Znakowanie opakowań………42

8.1 Certyfikacja produktów żywnościowych………43
8.2 Stowarzyszenia nadzorujące rozwój opakowań ………47


Rozdział IX
Wpływ opakowania na sprzedaż………49

Rozdział X
Mleczarstwo w Polsce właściwości produkcja, pakowanie mleka
krowiego………51

Rozdział XI
Wyniki badań………59

Wnioski………65

Aneksy z załącznikami
Spis tabel
Spis rysunków
Spis wykresów
Literatura