Ryzyko jakosciowo- ilosciowe w hotelarstwie (na przykładzie hotelu 'Zacisze’)

26 października 2015 0 Przez administrator


Wprowadzenie

Rozdział 1.
Zarządzanie ryzykiem w przedsiębiorstwie hotelarskim

1.1. Istota ryzyka i niepewnosci w działalności przedsiębiorstwa hotelarskiego
1.2. Źródła ryzyka w działalności gospodarczej przedsiebiorstw hotelarskich
1.3. Klasyfikacja ryzyka przedsiebiorstw hotelarskich
1.4. Pomiar ryzyka w przedsiębiorstwie hotelarskim


Rozdział 2.
Ryzyko jakosciowe w hotelu 'Zacisze’

2.1. Zalozenia metodologiczne prowadzonych badan
2.2. Ogólna charakterystyka badanego hotelu 'Zacisze’
2.3. Mapowanie ryzyka i jego zalozenia
2.4. Zdefiniowanie podstawowych i pomocniczych procesów hotelu 'Zacisze’
2.5. Okreslenie podstawowych ryzyk adekwatnych dla podstawowych i pomocniczych procesów hotelu 'Zacisze’
2.6. Mechanizmy kontrolne wystepujace w procesach hotelu ZACISZE
2.7. Okreslenie prawdopodobienstw, skutków, oraz tworzenie mapy ryzyka wrodzonego dla poszczególnych procesów hotelu 'Zacisze’
2.7.1. Swiadczenie usługi hotelarskiej
2.7.2. Swiadczenie usługi gwarancyjnej
2.7.3. Zarządzanie zasobami pracy
2.7.4. Zarządzanie kosztami
2.7.5. Działania promocyjne
2.7.6. Innowacja
2.7.7. Konsekwentnosc działania
2.7.8. Obsługa klienta
2.7.9. Utrzymanie ruchu i inwestycji
2.7.10. Kontrola jakosci
2.7.11. Transport wewnetrzny
2.8. Okreslenie prawdopodobienstw, skutków, oraz tworzenie mapy ryzyka zlozonego dla poszczególnych procesów hotelu 'Zacisze’
2.8.1. Swiadczenie usługi hotelarskiej
2.8.2. Swiadczenie usługi gwarancyjnej
2.8.3. Zarządzanie zasobami pracy
2.8.4. Zarządzanie kosztami
2.8.5. Działania promocyjne
2.8.6. Innowacja
2.8.7. Konsekwentnosc działania
2.8.8. Obsługa klienta
2.8.9. Utrzymanie ruchu i inwestycji
2.8.10. Kontrola jakosci usług hotelarskich
2.8.11. Transport wewnetrzny
2.9. Okreslenie sumy punktów dla ryzyka wrodzonego i zlozonego hotelu 'ZACISZE’
2.10. Okreslenie miejsc w rankingu poszczególnych procesów dla ryzyka wrodzonego i zlozonego
2.11. Okreslenie sily kontroli wewnetrznej dla ryzyka wrodzonego i zlozonego poszcze-gólnych procesów hotelu 'Zacisze’


Rozdział 3.
Ryzyko ilosciowe w hotelu 'Zacisze’

3.1. Analiza wskaznikowa
3.2. Progi rentownosci hotelu 'Zacisze’
3.3. Analiza wrazliwosci zysku operacyjnego w hotelu 'Zacisze’
3.4. Dzwignia operacyjna, finansowa i polaczona
3.5. Analiza parametrów I kwartalu
3.6. Analiza parametrów II kwartalu
3.7. Analiza parametrów III kwartalu
3.8. Analiza parametrów IV kwartalu

Podsumowanie przeprowadzonych badan
Spis tabel
Spis rysunków
Bibliografia