Specjalistyczny transport na przykładzie przewozu produktów spożywczych

5 marca 2019 Wyłączono Przez administrator

Wstęp………… 3

Rozdział 1.
Specjalistyczny transport żywności.

1.1. Informacje ogólne o żywności i jej transporcie………… 4
1.2. Rodzaje pojazdów przeznaczonych do transportu żywności………… 7
1.3. Transport poszczególnych artykułów spożywczych………… 14

Rozdział 2.
Normy i ustawy obowiązujące w transporcie żywności.

2.1. Konwencja ATP………… 22
2.2. System zarządzania bezpieczeństwem żywności – HACCP oraz Zasady Dobrej Praktyki Transportowej………… 24
2.3. Znakowanie pojazdów………… 31

Rozdział 3.
Technologia pomiarowa i monitorująca pojazdów przewożących żywność.

3.1. Podstawy prawne dotyczące rejestrowania temperatury w pojeździe podczas przewozu…………. 34
3.2. Urządzenia służące do rejestracji temperatury………… 36
3.3. Monitoring środków transportu………… 41

Rozdział 4.
Ankieta przeprowadzona wśród kierowców pracujących w branży transportu drogowego przewożących artykuły żywnościowe………… ………… 44

Zakończenie………… 56
Bibliografia………… 57
Źródła internetowe………… 58
Wykaz tabel
Wykaz rysunków………… 59.
Załącznik………… 61