Transport i przetwórstwo mleka na przykładzie wybranej mleczarni

22 października 2021 0 Przez administrator


Wstęp………..3

Rozdział 1
Logistyka w przemyśle spożywczym

1.1. Przemysł spożywczy jako dział gospodarki narodowej ………..5
1.2. Rynek mleka i przetworów mleczarskich w Polsce……….. 9
1.3. Łańcuch dostaw żywności……….. 17


Rozdział 2
Transport i przetwórstwo mleka

2.1. Transport mleka ………..21
2.1.1. Mleko jako rodzaj ładunku……….. 21
2.1.2. Przepisy dotyczące transportu i przechowywania mleka……….. 23
2.2.Przetwórstwo mleka w zakładach mleczarskich ………..30
2.2.1.Wymogi dotyczące przetwarzania mleka ………..30
2.2.2.Procesy technologiczne jakim poddawane jest mleko……….. 34
2.2.4.Przechowywanie i magazynowanie produktów mleczarskich……….. 43


Rozdział 3
Charakterystyka transportu i przetwórstwa mleka na przykładzie wybranej mleczarni

3.1.Charakterystyka wybranej mleczarni……….. 47
3.2.Analiza BCG przedsiębiorstwa ………..50
3.3.Analiza ilościowa wybranej mleczarni ………..55


Zakończenie ………..61
Streszczenie……….. 63
Bibliografia ………..64
Spis rysunków……….. 67
Spis tabel ………..68
Załączniki ………..68