Wpływ wybranych czynników środowiskowych na nawyki i preferencje żywieniowe sprzyjające powstawaniu otyłości u dzieci w wieku 4-5 lat

5 marca 2019 Wyłączono Przez administrator

Wstęp

Rodział 1
Przegląd piśmiennictwa

1. Nadwaga i otyłość
1.1. Definicja otyłości
1.2. Dane statystyczne dotyczące nadwagi i otyłości u dzieci i młodzieży w wybranych krajach na świecie i w Polsce
1.3. Etiologia i podział otyłości
1.4. Najczęstsze błędy żywieniowe i nieprawidłowe nawyki sprzyjające powstawaniu otyłości
1.5. Metody diagnostyczne stosowane przy rozpoznawaniu otyłości u dzieci i młodzieży
1.6. Konsekwencje nadwagi i otyłości
1.6.1. Wczesne powikłania otyłości wieku rozwojowego
1.6.2. Powikłania otyłości dziecięcej w wieku dorosłym
1.7. Profilaktyka i leczenie otyłości prostej
1.7.1. Prewencja pierwotna, wtórna i trzeciego rzędu
1.7.2. Prewencja populacyjna i indywidualna
1.7.3. Postępowanie dietetyczne
1.7.4. Aktywność fizyczna
2. Reklama telewizyjna
2.1. Definicja reklamy
2.2. Reklama telewizyjna a dziecko
2.3. Rola mediów w procesie kształtowania zachowań żywieniowych
2.4. Reklamy telewizyjne a problem otyłości dziecięcej

Rodział 2
Cel i zakres pracy

1. Cel pracy
2. Zakres pracy

Rodział 3
Materiał i metody

1. Badana grupa
2. Metodyka

Rodział 4
Wyniki

Dyskusja
Podsumowanie i wnioski

Spis piśmiennictwa
Aneks
Załączniki