Zachowania konsumentów na rynku mlecznych napojów fermentowanych suplementowanych dodatkami roslinnymi

23 października 2015 0 Przez administrator



1. Wprowadzenie…………2

1.1. Mleczne napoje fermentowane…………2
1.2. Dodatki roslinne…………3

2. Cel i teza…………5

3. Zachowania konsumenckie.
3.1. Wstęp…………6
3.2. Racjonalnosc i irracjonalnosc zachowan konsumenckich…………7
3.3. Czynniki kształtujące zachowania konsumentów na rynku…………10
3.3.1. Czynniki ekonomiczne…………10
3.3.2. Uwarunkowania marketingowe…………11
3.3.3. Czynniki spoleczno-kulturowe…………12
3.3.4. Czynniki psychologiczne…………13
3.3.5. Modele czynników wyboru zywnosci…………13
3.4. Perspektywa funkcjonalnych dodatków do mlecznych napojów fermentowanych.
3.4.1. Wpływ oczekiwan konsumenta…………18
3.4.2. Działania producenta…………19

4. Substancje dodatkowe a promocja artykulów zywnosciowych.

4.1. Eksponowanie substancji dodatkowych…………19
4.2. Orientacja marketingowa firm sektora spozywczego…………20
4.2.1. Rynek artykulów zywnosciowych a komunikacja marketingowa…………20
4.2.2. Struktura produktu a proces komunikacji marketingowej…………22
4.2.3. Narzedzia i media w promocji zywnosci…………23
4.3. Tworzenie przekazu reklamowego…………24
4.3.1. Przekaz artykulów zywnosciowych w srodkach masowej komunikacji…………24
4.3.2. Promocja sprzedazy…………25
4.3.3. Działania Public Relations…………25
4.3.4. Nowoczesne narzedzia promocji…………25

5. Czynniki zachowania konsumentów na rynku mlecznych napojów fermentowanych suplementowanych dodatkami roslinnymi.

5.1. Metodyka badania…………28
5.2. Omówienie wyników…………28

Podsumowanie…………37
Literatura…………38
Spis tabel …………40
Spis rysunków…………41
Zalaczniki…………41