Zarządzanie marketingowe w przedsiębiorstwie handlowym na przykładzie.
23 października 2015
Wstęp
Rozdział I
Marketing działalności handlowej
1. 1. Pojęcie i geneza marketing………7
1. 2. Zasady i funkcje marketingu………9
1. 3. Marketing – mix………12
1. 3. 1. Koncepcje marketingu mix………12
1. 3. 2. Produkt………14
1. 3. 3. Cena………20
1. 3. 4. Dystrybucja………22
1. 3. 5. Promocja………27
Rozdział II
Zarządzanie marketingiem w handlu i uslugach
2. 1. Proces i funkcje zarządzania marketingiem………33
2. 2. Strategiczny i operacyjny wymiar zarządzania marketingiem………35
2. 3. Specyfika marketingu – mix w uslugach………38
2. 4. Marketingowe koncepcje zarządzania sprzedaza………44
2. 4. 1. Marketing partnerski………44
2. 4. 2. Marketing bezposredni i interaktywny………46
2. 4. 3. Merchandising jako system komunikacji detalisty z nabywcami………50
Rozdział III
Charakterystyka przedsiębiorstwa XYZ S. A.
3. 1. Charakterystyka badanego przedsiębiorstwa………53
3. 2. Struktura organizacyjna………54
3. 3. Uwarunkowania rynkowe funkcjonowania firmy XYZ S. A………57
3. 3. 1. Rynek dóbr szybkozbywalnych w Polsce………57
3. 3. 2. Udział w rynku na tle konkurencji………58
3. 4. Instrumenty zarządzania w firmie XYZ S. A………59
3. 4. 1. Formy promocji………59
3. 4. 2. Schemat dystrybucji………62
3. 4. 3. Politykach cenowa XYZ S. A………64
3. 4. 4. Koncepcje produktu XYZ S. A………65
3. 5. Perspektywy rozwoju przedsiębiorstwa XYZ S. A. – Analiza SWOT………67
Rozdział IV
Zarządzanie marketingowe w P.H.U. XYZ S.A. w opinii klientów
1. Zdefiniowanie problemu badawczego………70
2. Planowanie projektu badania………70
3. Dobór próby………71
4. Zbieranie danych………72
5. Opracowanie i analiza wyników, wnioski z badan………72
Zakończenie ………82
Bibliografia ………83
Spis rysunków ………85
Spis tabel ………85
Spis zdjec………85
Spis wykresów ………86
Aneks………87
Pobierz, wysyłając SMS o treści FOR.PRACA pod numer 92505Wpisz otrzymany kod : |
---|