Żywność GMO i jej wpływ na zdrowie człowieka

11 października 2020 0 Przez administrator



Rozdział 1
GMO i jego regulacje prawne w Polsce i UE

1.1 Pojęcie GMO oraz jego historia
1.2 Przepisy prawne dotyczące GMO w Polsce
1.3 Przepisy prawne dotyczące GMO w Unii Europejskiej

Rozdział 2
Wpływ żywności genetycznie modyfikowanej na zdrowie człowieka

2.1 Żywność genetycznie modyfikowana – zalety i wady
2.2 Jakość GMO
2.3 Choroby powodowane przez GMO

Rozdział 3
GMO i jego wpływ na środowisko

3.1 Wpływ modyfikacji genetycznych na środowisko naturalne
3.2 Oddziaływanie gmo na środowisko naturalne

Rozdział 4
Opinia społeczna na temat GMO

4.1 Wprowadzanie produktów GMO do obrotu – zasady
4.2 GMO w opinii i świadomości społecznej

Podsumowanie
Bibliografia