Atrakcyjność gastronomiczna róznych zakatków swiata na podstawie wybranych krajów Azjatyckich.

26 października 2015 0 Przez administrator


Wstęp………..3

Rozdział 1
Definicja atrakcyjnosci turystycznej.

1.1. Atrakcyjność gastronomiczna kuchni azjatyckiej………..5

Rozdział 2
Charakterystyka kuchni japonskiej.

2.1. Historia kuchni japonskiej………..6
2.2. Logika i estetyka kuchni japonskiej………..8
2.3. Techniki kulinarne i przyprawy kuchni japonskiej………..12
2.4. Japonskie restauracje………..17

Rozdział 3
Charakterystyka kuchni chinskiej.

3.1. Historia kuchni chinskiej………..20
3.2. Cztery nurty kuchni chinskiej………..20
3.3. Kult spozywania posilków………..23
3.4. Magiczne przybory kuchenne………..26
3.5. Menu róznorodne, czyli potrawy i ich skladniki………..27
3.6. Restauracje chinskie………..29

Rozdział 4
Atrakcyjność kuchni Azjatyckich w ocenie badanych………..30

Zakończenie………..36
Spis literatury………..37
Spis wykresów………..38
Zalaczniki………..39