Wstęp………3
Rozdział 1.
System podatkowy w Polsce ………5
1.1. Ogólne założenia systemu podatkowego
1.2. Pojęcie i konstrukcja podatku
1.3. Funkcje podatków
Rozdział 2.
Podatek VAT………23
2.1. Geneza podatku VAT
2.2. Podmioty opodatkowania
2.3. Przedmioty opodatkowania
2.4. Stawki podatku i zwolnienia z podatku
Rozdział 3.
Zarządzanie finansami przedsiębiorstwa………40
3.1. Definicja i cele zarządzania finansami przedsiębiorstwa
3.2. Istota procesu finansowania przedsiębiorstwa
3.3. Rodzaje finansowania i otoczenie finansowe przedsiębiorstwa
Rozdział 4.
Ewidencja i rozrachunki z tytułu VAT w przedsiębiorstwie piekarniczym………51
4.1. Ogólna charakterystyka przedsiębiorstwa i formy prowadzenia rachunkowości
4.2. Ewidencje prowadzone na potrzeby VAT
Zakończenie………58
Bibliografia
Źródła internetowe
Akty prawne
Spis tabel
Spis wykresów