Podatek VAT i jego wpływ na działalność finansową przedsiębiorstwa.


Wstęp………3

Rozdział 1.
System podatkowy w Polsce ………5

1.1. Ogólne założenia systemu podatkowego
1.2. Pojęcie i konstrukcja podatku
1.3. Funkcje podatków

Rozdział 2.
Podatek VAT………23

2.1. Geneza podatku VAT
2.2. Podmioty opodatkowania
2.3. Przedmioty opodatkowania
2.4. Stawki podatku i zwolnienia z podatku

Rozdział 3.
Zarządzanie finansami przedsiębiorstwa………40

3.1. Definicja i cele zarządzania finansami przedsiębiorstwa
3.2. Istota procesu finansowania przedsiębiorstwa
3.3. Rodzaje finansowania i otoczenie finansowe przedsiębiorstwa

Rozdział 4.
Ewidencja i rozrachunki z tytułu VAT w przedsiębiorstwie piekarniczym………51

4.1. Ogólna charakterystyka przedsiębiorstwa i formy prowadzenia rachunkowości
4.2. Ewidencje prowadzone na potrzeby VAT

Zakończenie………58
Bibliografia
Źródła internetowe
Akty prawne
Spis tabel
Spis wykresów

Aby pobrać, wyślij SMS o treści FOR.PRACA pod numer 92505

Wpisz otrzymany kod

Po wpisaniu kodu, kliknij "Pobieram PDF", pobieranie rozpocznie się automatycznie

Koszt 25 zł netto | 30,75 zł brutto