Proces wprowadzania nowego produktu na rynek w branży FMCG na przykładzie firmy XYZ sp. Z O.O.

5 marca 2019 0 Przez administrator


Wstęp………… 3

Rozdział 1
Koncepcja i wprowadzenie nowego produktu na rynek ujęcie teoretyczne

1.1. Produkt – definicja, struktura i funkcje………… 5
1.2. Klasyfikacja produktów………… 9
1.3. Cykl życia produktu………… 12
1.4. Pojęcie i kształtowanie nowego produktu………… 14
1.5. Strategie wprowadzania nowego produktu na rynek………… 20


Rozdział 2
Obszar i metodyka badań własnych

2.1. Charakterystyka branży FMCG………… 25
2.2. Metodyka badań………… 31
2.3. Charakterystyka podmiotu badawczego………… 34


Rozdział 3
Analiza procesu wprowadzania nowego produktu na rynek sosu BBQ firmy XYZ sp. z o.o.

3.1. Analiza sytuacji marketingowej firmy XYZ sp. z o.o. ………… 37
3.2. Cele strategiczne………… 41
3.3. Identyfikacja segmentów docelowych………… 41
3.4. Atrybuty i ocena nowego produktu………… 42
3.5. Działania marketingowe przy wprowadzaniu nowego produktu na rynek………… 45


Zakończenie………… 50
Bibliografia………… 52
Wykaz tabel………… 53
Wykaz wykresów………… 53