Wpływ gastronomii na rozwój turystyki na przykładzie wybranych regionów Polski.



Wstęp………6
Rodzial I
Cel i zakres pracy

1. Gastronomia turystyka w świetle literatury naukowej
1.1. Definicje turystyki ………7
1.1.1. Pojecie turystyki………7
1.2.2. Rodzaje turystyki………9
1.2. Definicje gastronomii………14
1.2.1.Pojecie gastronomii………14
1.2.2.Rodzaje gastronomii………15

Rodzial 2.
Formy gastronomii w turystyce

2.1. Turystyczna baza gastronomiczna………18
2.1.1. Zasoby bazy gastronomicznej w Polsce………21
2.2. Uslugi gastronomiczne w obiektach hotelarskich………22
2.3. Zywienie turystów w agroturystyce………25


Rodzial 3.
Wpływ gastronomii na rozwój turystyki

3.1. Przeglad wybranych kuchni polskich regionów turystycznych……… 30
3.1.1. Kuchnia kaszubska………30
3.1.2. Kuchnia góralska……… 31
3.1.3. Kuchnia slaska………32
3.2. Rola produktów tradycyjnych w promocji regionów turystycznych……… 34
3.2.1. Kielbasa lisiecka………34
3.2.2. Sliwowica Lacka………35
3.2.3. Czernina Kaszubska / Czernina………37
3.2.4. Kiszka ziemniaczana………38
3.2.5. Oscypek (oszczypek)………39
3.3.wybrane imprezy gastronomiczno- turystyczne jako promocja regionów w Polsce
3.3.1. Międzynarodowe Targi Chleba w Jaworze………40
3.3.2. Miodobranie kurpiowskie………40
3.3.3. Malopolski Szlak Owocowy………41
3.3.4. Chmielaki Krasnostawskie………42
3.3.5. Winobranie w Zielonej Górze………42
3.3.6. Charsznickie Dni Kapusty………43

Podsumowanie i wnioski………44
Spis literatury………46
Spis tabel………46


Zostaw komentarz

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>