BHP oraz ergonomiczna ocena stanowiska w zakładzie produkcyjnym

3 marca 2019 Wyłączono Przez administrator


Wstęp

Rozdział 1
Podstawy teoretyczne – charakterystyka podstawowych terminów i pojęć

1.1. Bezpieczeństwo i higiena pracy, a ergonomiczna diagnoza stanowisk roboczych
1.2. Układ człowiek–praca i jego zadania w przedsiębiorstwie
1.3. Zagrożenia na stanowisku pracy
1.4. Materialne czynniki środowiska pracy
1.5. Techniczno-organizacyjne czynniki środowiska pracy
1.6. Wybrane metody oceny ryzyka zawodowego i ergonomii stanowisk roboczych


Rozdział 2
Charakterystyka badanego przedsiębiorstwa

2.1. Podstawowe informacje o powstaniu i rozwoju firmy oraz przedmiot i zakres działalności przedsiębiorstwa
2.2. Misja i wizja przedsiębiorstwa oraz ogólny model biznesowy


Rozdział 3
Badania własne i analiza ich wyników

3.1. Opis i prezentacja wybranego stanowiska pracy
3.2. Charakterystyka zagrożeń na analizowanym stanowisku produkcyjnym – analiza i ocena ryzyka zawodowego
3.3. Badanie obciążenia statycznego metodą OWAS – ocena komfortu pracy


Podsumowanie
Bibliografia