Chów bydła w Polsce


1. Wstęp ……….2

2. Znaczenie bydła w gospodarstwie rolnym ……….3

3. Rasy bydła w Polsce
3.1. Rasa nizinna Czarno-Biała ……….4
3.2. Bydło Rasy Polskiej Czerwonej………. 5
3.3. Bydło Rasy Nizinnej Czerwono-Białej ……….6
3.4. Bydło Simentalskie………. 6

4. Środowisko dla bydła ……….7

4.1. Pomieszczenia dla bydła………. 8
4.1.1. Obory wolno-wybiegowe………. 9

5. Żywienie bydła………. 14

5.1. Budowa i funkcja żwacza ……….14
5.2. Zapotrzebowanie pokarmowe bydła ……….15
5.2.1. Letnie i zimowe żywienie krów mlecznych ……….16

6. Pielęgnowanie bydła ……….17

7. Mleczne użytkowanie krów………. 18

8. Podsumowanie………. 23
9. Literatura ……….24

Uwaga: W pracy nie ma przypisów.

Aby pobrać, wyślij SMS o treści FOR.PRACA pod numer 92505

Wpisz otrzymany kod

Po wpisaniu kodu, kliknij "Pobieram PDF", pobieranie rozpocznie się automatycznie

Koszt 25 zł netto | 30,75 zł brutto