Jakość usług hotelarskich – standard ISO 9000.

18 października 2015 0 Przez administrator


Wstęp………2

Rozdział 1.
Jakość usługi hotelarskiej w świetle literatury……….5

Rozdział 2.
Metodologia badan……….17

2.1. Pojęcie badan jakosciowych……….17
2.2. Przedmiot i cele badan……….18


Rozdział 3.
Jakość usług hotelarskich………21

3.1. Rynek usług hotelarskich………21
3.2. Czynniki kształtujące jakosc usług hotelarskich………24
3.3. Systemy jakosci………29
3.4. System zapewnienia jakosci wedlug norm serii ISO 9000………36
3.5. Uslugi hotelarskie a system ISO 9000………42


Rozdział 4.
Wzorce jakosciowe w hotelarstwie w odniesieniu do materialnej infrastruktury………46

4.1. Pojęcie kategoryzacji i jej rozwój historyczny w Polsce do 1997 roku……….46
4.2. Kategoryzacja hoteli w Ustawie o Uslugach Turystycznych z dnia 29.08.1997 r……….53
4.3. Wzorce jakosciowe upowszechniane przez środowisko hotelarzy………57
4.3.1. System rekomendacji hoteli……….57
4.3.2. Konkursy jakosci………62


Rozdział 5.
Analiza wyników badan………70



Zakończenie………77
Bibliografia………79