Organizacja pracy służb hotelowych na przykładzie wybranych hoteli.


Wstęp……….4

Rozdział I.
Typy zakładów hotelarskich

1.1. Definicja i pojęcie zakładu hotelarskego ………. 6
1.2. Typy zakładów hotelarskich i przepisy kategoryzacyjne w prawie polskim ……….6
1.2.1. Hotele ………. 7
1.2.2. Motele ………. 7
1.2.3. Pensjonaty ……….7
1.2.4. Kempingi ……….8
1.2.5. Domy wycieczkowe ………. 8
1.2.6. Schroniska młodzieżowe ……….8
1.2.7. Schroniska………. 8
1.2.8. Pola biwakowe ……….8
1.3. Ogólna ocena i stan polskiej bazy hotelowej ………. 11


Rozdział II.
Charakterystyka podstawowych służb hotelarskich z uwzględnieniem funkcji hotelu

2.1. Recepcja i służby parterowe ……….15
2.2. Służby pięter ………. 17
2.3. Dział gastronomiczny ………. 19
2.4. Służby zespołu rekreacyjno-sportowego ………. 21
2.5. Służby zespołu wielofunkcyjnego ………. 21


Rozdział III.
Charakterystyka wybranych hoteli

3.1. Hotel Marriott ………. 23
3.2. Hotel Vera ………. 27
3.3. Hotel Jan III Sobieski ………. 29


Rozdział IV.
Analiza porównawcza

4.1. Profil gości analizowanych hoteli ………. 32
4.2. Różnice w strukturze organizacyjnej hoteli ………. 33
4.3. Zakres usług świadczonych w hotelach ……….35


Zakończenie ……….38
Spis tabel ……….39
Spis wykresów ………. 39
Spis zdjęć ……….39
Bibliografia ……….40

Aby pobrać, wyślij SMS o treści FOR.PRACA pod numer 92505

Wpisz otrzymany kod

Po wpisaniu kodu, kliknij "Pobieram PDF", pobieranie rozpocznie się automatycznie

Koszt 25 zł netto | 30,75 zł brutto