Organizacja pracy służb hotelowych na przykładzie wybranych hoteli.

7 marca 2019 Wyłączono Przez administrator


Wstęp……….4

Rozdział I.
Typy zakładów hotelarskich

1.1. Definicja i pojęcie zakładu hotelarskego ………. 6
1.2. Typy zakładów hotelarskich i przepisy kategoryzacyjne w prawie polskim ……….6
1.2.1. Hotele ………. 7
1.2.2. Motele ………. 7
1.2.3. Pensjonaty ……….7
1.2.4. Kempingi ……….8
1.2.5. Domy wycieczkowe ………. 8
1.2.6. Schroniska młodzieżowe ……….8
1.2.7. Schroniska………. 8
1.2.8. Pola biwakowe ……….8
1.3. Ogólna ocena i stan polskiej bazy hotelowej ………. 11


Rozdział II.
Charakterystyka podstawowych służb hotelarskich z uwzględnieniem funkcji hotelu

2.1. Recepcja i służby parterowe ……….15
2.2. Służby pięter ………. 17
2.3. Dział gastronomiczny ………. 19
2.4. Służby zespołu rekreacyjno-sportowego ………. 21
2.5. Służby zespołu wielofunkcyjnego ………. 21


Rozdział III.
Charakterystyka wybranych hoteli

3.1. Hotel Marriott ………. 23
3.2. Hotel Vera ………. 27
3.3. Hotel Jan III Sobieski ………. 29


Rozdział IV.
Analiza porównawcza

4.1. Profil gości analizowanych hoteli ………. 32
4.2. Różnice w strukturze organizacyjnej hoteli ………. 33
4.3. Zakres usług świadczonych w hotelach ……….35


Zakończenie ……….38
Spis tabel ……….39
Spis wykresów ………. 39
Spis zdjęć ……….39
Bibliografia ……….40