Projekt linii technologicznej do produkcji koncentratu jabłkowego.

6 marca 2019 Wyłączono Przez administrator


Wstęp……….4

Rozdział 1.
Pojęcia i definicje

1.1. Surowce……….5
1.2. Charakterystyka produktu………. 6
1.3. Substancje i środki dodatkowe………. 6


Rozdział 2.
Wymagania jakościowe dla surowca i wyrobu gotowego

2.1. Wymagania dla jabłka ……….7
2.2. Wymagania dla wody………. 8
2.3. Preparaty pektynolityczne ……….8
2.4. Wymagania dla koncentratu ……….9


Rozdział 3.
Proces produkcji

3.1. Cel i zakres pracy ……….21
3.2. Wymagania i załozenia projektowe ……….22
3.3. Schemat procesu produkcyjnego………. 23
3.4. Układ funkcjonalny pomieszczenia produkcyjnego………. 25
3.5. Dobór maszyn i urządzeń………. 27


Rozdział 4
Bilans zapotrzebowania na surowce, materiały pomocnicze i opakowania

4.1. Obliczenie wydajności surowca………. 39
4.2. Zapotrzebowania na energię………. 40
4.3. Zapotrzebowania na opakowania ……….41


Rozdział 5
Analiza kosztów produkcji ……….42

Podsumowanie ……….43
Literatura ……….44
Spis rysunków………. 47
Spis tabel………. 48