Rolnictwo ekologiczne w Polsce – standardy i kontrola jakości.
21 października 2015
Wstęp………..2
Rozdział I
Rolnictwo ekologiczne w Polsce
1. Pojęcie rolnictwa ekologicznego……….. 4
2. Stan rolnictwa ekologicznego w Polsce……….. 8
3. Systemy kontroli i certyfikacji w rolnictwie ekologicznym……….. 10
Rozdział II
Produkty ekologiczne i ich klasyfikacja i wymogi względem nich
1. Ekologiczny produkt spożywczy ………..13
2. Ekologiczny przetworzony produkt spożywczy ………..14
3. Konwencjonalny produkt spożywczy zawierający składniki ekologiczne……….. 15
4. Wymogi w rolnictwie ekologicznym ………..16
Rozdział III
Kontrola produkcji i jakości w rolnictwie ekologicznym
1. Kontrola produkcji w rolnictwie ekologicznym i jej zasady……….. 18
2. Bezpieczeństwo i jakość w rolnictwie ekologicznym i ich zasady……….. 21
3. Znakowanie produktów ekologicznych ………..23
Zakończenie ………..25
Bibliografia: ………..26
Spis rysunków: ………..27
Pobierz, wysyłając SMS o treści FOR.PRACA pod numer 92505Wpisz otrzymany kod : |
---|