Technologiczno-energetyczna analiza działalności ubojni drobiu

3 marca 2019 Wyłączono Przez administrator


1. Wstęp

2. Cel i zakres pracy

3. Przegląd literatury

3.1. Znaczenie mięsa drobiowego w żywieniu
3.2. Technologia mięsa drobiowego i system HACCP
3.3. Produkcja mięsa drobiowego a integracja z Unią Europejską
3.4. Ekoefektywność przetwórstwa drobiarskiego
3.4.1. Gospodarka wodna
3.4.2. Gospodarka ściekowa
3.4.3. Gospodarka energetyczna


4. Metodyka

4.1. Określenie wskaźników jednostkowego zużycia energii i wody
4.2. Analizy statystyczna


5. Część wykonawcza

5.1. Ogólna charakterystyka przedsiębiorstwa
5.2. Procesy technologiczne
5.2.1. Cykl produkcyjny
5.2.2. Charakterystyka produkcji
5.3. Wyposażenie techniczne zakładu
5.4. Użytkowanie nośników energii
5.5. Użytkowanie wody


6. Uwarunkowania gospodarki energią i wodą

6.1. Dane wyjściowe
6.2. Zużycie energii elektrycznej
6.3. Zużycie energii cieplnej
6.4. Zużycie energii ogółem
6.5. Analiza zużycia wody
6.6. Wskaźniki techniczne, technologiczne i organizacyjne
6.7. Analiza statystyczna – regresja i korelacja


Podsumowanie
Materiały źródłowe i uzupełniające