Wspólna polityka rolna UE a rynek mięsa wołowego

5 marca 2019 Wyłączono Przez administrator


Wstęp……….. 3

Rozdział I
Wspólna polityka rolna Unii Europejskiej.

1.1. Geneza powstania WPR……….. 5
1.2. Cele i zasady WPR……….. 9
1.3. Reformy WPR……….. 13
1.4. Finansowanie WPR……….. 18


Rozdział II
Rynek mięsa wołowego w Unii Europejskiej.

2.1. Regulacje prawne i zasady organizacji rynku mięsa wołowego……….. 29
2.2. System identyfikacji i rejestracji zwierząt (IACS)……….. 34
2.3. System cen i dopłaty do produkcji mięsa wołowego ……….. 35
2.4. Handel zagraniczny na rynku mięsa wołowego……….. 38


Rozdział III
Rynek mięsa wołowego w Polsce.

3.1. Sytuacja rynku wołowiny w Polsce……….. 43
3.2. Spożycie mięsa wołowego w Polsce na tle Unii Europejskiej……….. 48
3.3. Perspektywy i prognozy rynku wołowego w Polsce ……….. 52


Zakończenie……….. 56
Bibliografia……….. 59


Pobierz, wysyłając SMS o treści FOR.PRACA pod numer 92505

Wpisz otrzymany kod :

Po wpisaniu kodu, kliknij "Pobieram PDF/DOCX", pobieranie rozpocznie się automatycznie

Koszt 25 zł netto | 30,75 zł brutto