Rozwój sprawności fizycznej zawodników trenujących kulturystykę

3 marca 2019 Wyłączono Przez administrator


Wstęp……….. 4

Rozdział 1
Geneza i istota kulturystyki

1.1. Historia kulturystyki ……….6
1.2. Reżimy treningowe jako podstawowa metoda ……….13
1.3. Cechy motoryczne w treningu………. 17
1.4. Zasady Waidera w ćwiczeniach ……….18


Rozdział 2
Metody treningu reżimowego w kulturystyce

2.1. Budowa mięśni i włókien ……….21
2.2. Uwarunkowania siły mięśni ……….24
2.3. Rozgrzewka, regeneracja i intensywność treningu ……….27
2.5. Zasady treningu piramidalnego kilku partii mięśni………. 32


Rozdział 3
Wskazania dietetyczne dla trenujących kulturystykę

3.1. Podstawy żywienia w kulturystyce ……….37
3.1.1. Dieta w okresie przejściowym ……….37
3.1.2. Dieta w okresie budowania siły mięśniowej………. 39
3.1.3. Dieta w okresie budowania masy mięśniowej………. 41
3.1.4. Dieta w okresie kształtowania masy mięśniowej………. 44
3.2. Witaminy, minerały i suplementy diety ……….47
3.4. Odżywki białkowe ……….52


Zakończenie ……….56
Bibliografia ……….57
Spis Fotografii ……….59
Spis Tabel………. 59