Zalecenia zywieniowe dla dzieci i mlodziezy. Przykladowe oferty w gastronomii


Wstęp………..5
1. Cel, zakres, material i metodyka pracy.

1. Cel i zakres………..7
2. Material i metodyka pracy………..7


Rozdzial I
Zasady racjonalnego zywienia w róznych okresach zycia.

1.1. Zywienie niemowlat i dzieci do lat 3………..9
1.2. Zywienie dzieci w wieku przedszkolnym………..13
1.3. Podstawowe zalecenia zywieniowe dla mlodziezy………..16
1.3.1. Normy zywienia i zalecane racje pokarmowe………..18
1.3.2. Dobór asortymentowy produktów dla dzieci i mlodziezy………..20


Rozdzial II
Zalecenia przy sporzadzaniu ofert w gastronomii dla dzieci mlodziezy

2.1. Zapotrzebowanie zywnosciowe dzieci i mlodziezy………..23
2.2. Planowanie jadlospisu dla dzieci i mlodziezy……….. 26
2.2.1. Zalecenia w zakresię pokrycia potrzeb energetycznych……….. 33
2.2.2. Zywienie dietetyczne dzieci i młodzieży z nadwaga………..37
2.2.3. Zalecenia zywieniowe dla wegetarian ………..41


Rozdzial III
Przykladowe oferty w gastronomii dla dzieci i mlodziezy.

3.1.
3.2.
3.3.


Podsumowanie i wnioski………..43
Spis literatury………..45
Spis tabel………..46
Zalaczniki ………..47


Zostaw komentarz

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>