Zywnosc niskokaloryczna.

17 października 2015 0 Przez administrator


Wstęp ………. 4

Rozdział I.
Rola i znaczenie zywnosci niskokalorycznej w zywieniu czlowieka

1.1. Zarys historyczny nauki o zywieniu. ………. 6
1.2. Zdrowotne aspekty diety i zywnosci niskokalorycznej ………. 9
1.3. Obecna sytuacja swiata i zwiazane z tym problemy wynikajace z uwarunkowan polityczno ekonomicznych ………. 19

Rozdział II.
Zywnosc niskokaloryczna – podstawowe zagadnienia

2.1. Technologiczne aspekty produkcji zywnosci niskokalorycznej ……….22
2.2. Charakterystyczne cechy produktu niskokalorycznego ……….25
2.3. Surowce do produkcji zywnosci niskokalorycznej ……….27
2.3.1. Bialkowe zamienniki tluszczu ……….30
2.3.2. Weglowodanowe zamienniki tluszczu ……….31
2.3.3. Syntetyczne zamienniki tluszczu ………. 33

Rozdział III.
Dodatki jako niezbedne elementy we wspólczesnej produkcji zywnosci

3.1. Wprowadzenie ………. 34
3.2. Rola i znaczenie dodatków w zywnosci – wady i zalety ……….36
3.3. Metody utrwalania zywnosci ……….42
3.4. Wspólczesny obraz zdrowego odzywiania na podstawie wyników badan i ogólnego stanu zdrowia mieszkańców naszego globu ……….46

Rozdział IV.
Stosowanie nowoczesnych technologii w produkcji zywnosci niskokalorycznej………. 48

4.1. Wody mineralne i ich klasyfikacja ………. 49
4.2. Produkty mleczne ……….52
4.3. Lody ……….53
4.4. Sery ……….54
4.5. Margaryna ……….56
4.6. Maslo ……….59

4.7. Majonezy………. 60
4.8. Mleko – jakie wybrac ………. 61
4.9. Ocena produktów mleczarskich przez potencjalnych klientów ………. 62

Rozdział V.
Środki slodzace – ich charakterystyka oraz aspekty zdrowotne

5.1. Wprowadzenie ………. 66
5.2. Naturalne substancje slodzace ………. 68
5.3. Sztuczne substancje slodzace ………. 73

Rozdział VI.
Wegetarianizm przyszloscia tego Swiata ………. 79

Wnioski ………. 83
Literatura ……….86

Pobierz, wysyłając SMS o treści FOR.PRACA pod numer 92505

Wpisz otrzymany kod :

Po wpisaniu kodu, kliknij "Pobieram PDF", pobieranie rozpocznie się automatycznie

Koszt 25 zł netto | 30,75 zł brutto