Organizacja i funkcjonowanie kanałów dystrybucji żywności mrożonej w Polsce na przykładzie firmy XYZ.

7 marca 2019 0 Przez administrator


Wstęp
Rozdział I………6
Parametry charakteryzujące system dystrybucji

1.1. System dystrybucji; cele i zadania………6
1.2. Rodzaje występujących kanałów dystrybucji………7
1.2.1. Kanały bezpośrednie………2
1.2.2. Kanały pośrednie………16
1.3. Związki integracyjne obserwowane w systemie dystrybucji w Polsce………22


Rozdział II
Rynek żywności mrożonej w Polsce

2.1. Próba zdefiniowania rynku żywności mrożonej ………25
2.2. Charakterystyka analizowanego rynku ………28
2.2.1. Aktualny potencjalny popyt na żywność mrożoną w Polsce ………37
2.3. Główne podmioty działające na polskim rynku żywności mrożonej………43
2.3.1. Producenci………43
2.3.2. Hurtownicy żywności mrożonej ..45
2.3.3. Detaliści i znaczące sieci sklepów ………48
2.3.4. Zrzeszenia producentów żywności mrożonej………52
2.3.5. Zrzeszenia hurtowników żywności mrożone………53
2.3.6. Inne organizacje wspierające system dystrybucji żywności mrożonej w Polsce ………55


Rozdział III
Funkcjonowanie systemy dystrybucji żywności mrożonej w Polsce na przykładzie doświadczeń firmy XYZ

3.1. Działalność rynkowa i dystrybucyjna firmy………57
3.1.1. Identyfikacja nabywców firmy XYZ………57
3.1.2. Konkurencja na rynku mrożonek w obszarze działalności XYZ………62
3.1.3. Analiza atutów i słabości firmy XYZ………64
3.1.4. Wybór rynku docelowego dla XYZ………66
3.1.5. Zasady doboru partnerów stosowane w XYZ ………67
3.2. Podstawowe zasady systemu dystrybucji fizycznej………69
3.2.1. Standardy obsługi nabywców……..70
3.2.2. Proces obsługi zamówień ………76
3.2.3. Polityka magazynowa i zasady kształtowania zapasów………78


Rozdział IV
Ocena działalności dystrybucji w sektorze mrożonek

4.1. Ogólna ocena systemu dystrybucji żywności mrożonej w Polsce………83
4.2. Ocena istniejącego systemu dystrybucji z punktu widzenia trendów panujących w Unii
Europejskiej………88


Podsumowanie………93
Załącznik nr 1………94

Załącznik nr 2………106

Bibliografia………109

Spis tabel………111

Spis rysunków………112