Analiza poziomu bezpieczenstwa i higieny pracy na przykładzie firmy produkcyjno-handlowej

11 października 2015 0 Przez administrator


Wstęp…………6

Rozdział I.
Kształtowanie warunków bezpieczenstwa i higieny pracy w przedsiębiorstwie…………8

1.1. Podstawy prawne w dziedzinie bhp
1.2. Pojęcie i klasyfikacja chorób zawodowych
1.3. Pojęcie i klasyfikacja wypadków przy pracy
1.4. System zarządzania bezpieczenstwem i higiena pracy

Rozdział II.
Charakterystyka przedsiębiorstwa XYZ…………31

2.1. Historia przedsiębiorstwa
2.2. Forma organizacyjno-prawna
2.3. Misja organizacji
2.4. Pozycja rynkowa przedsiębiorstwa
2.5. Obszar i zakres działania firmy
2.6. Struktura organizacyjna
2.7. Struktura zatrudnienia

Rozdział III.
Analiza stanu bezpieczenstwa i higieny pracy w firmie XYZ…………54

3.1. Liczba czestotliwosci i ciezkosci wypadków przy pracy
3.2. Wypadki przy pracy wg wieku poszkodowanych
3.3. Wypadki przy pracy wg stazu pracy
3.4. Wypadki przy pracy wg czasu
3.5. Przyczyny wypadków przy pracy
3.6. Zalozenia i ogólne cele w zakresię bezpieczenstwa i higieny pracy
3.6.1. Polityka w zakresię ochrony srodowiska i bezpieczenstwa pracy
3.6.2. Środki ochrony indywidualnej
3.6.3. System szkolen bhp w przedsiębiorstwie

Zakończenie…………72
Bibliografia
Spis tabel
Spis rysunków