Struktura spozycia produktów zwierzecych i roslinnych jako czynnik ryzyka rozwoju chorób cywilizacyjnych


Wstęp………..3

Rozdzial I.
Charakterystyka odzywczych składników pokarmowych i ich wpływ na zdrowie czlowieka…………5

1.1. Odzywcze skladniki pokarmowe
1.1.1. Bialka
1.1.2. Tluszcze
1.1.3. Cholesterol
1.1.4. Skladniki mineralne
1.1.5. Witaminy
1.2. Wpływ odzywczych składników pokarmowych na zdrowie czlowieka
1.2.1. Wpływ bialka na zdrowie czlowieka
1.2.2. Wpływ tluszczów na zdrowie czlowieka
1.2.3. Wpływ cholesterolu na zdrowie czlowieka
1.2.4. Wpływ składników mineralnych na zdrowie czlowieka
1.2.5. Wpływ witamin na zdrowie czlowieka

Rozdzial II.
Charakterystyka wybranych chorób cywilizacyjnych zwiazanych z odzywianiem………..19

2.1. Anoreksja (jadlowstret psychiczny)
2.2. Cukrzyca
2.3. Nadcisnienie tetnicze
2.4. Choroby wiencowe
2.5. Nadwaga i otylosc
2.6. Bulimia


Rozdzial III.
Choroby cywilizacyjne a spozywanie produktów zwierzecych………..35

3.1. Zasady prawidlowego odzywiania się a choroby cywilizacyjne
3.2. Wpływ spozywania produktów zwierzecych na choroby cywilizacyjne
3.3. Struktura spozycia produktów zwierzecych a choroby cywilizacyjne


Zakończenie………..46
Bibliografia


 

Zobacz wszystkie tematy z podanej kategorii

Zostaw komentarz

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>