Struktura spozycia produktów zwierzecych i roslinnych jako czynnik ryzyka rozwoju chorób cywilizacyjnych

17 października 2015 0 Przez administrator


Wstęp………..3

Rozdział I.
Charakterystyka odzywczych składników pokarmowych i ich wpływ na zdrowie czlowieka…………5

1.1. Odzywcze skladniki pokarmowe
1.1.1. Bialka
1.1.2. Tluszcze
1.1.3. Cholesterol
1.1.4. Skladniki mineralne
1.1.5. Witaminy
1.2. Wpływ odzywczych składników pokarmowych na zdrowie czlowieka
1.2.1. Wpływ bialka na zdrowie czlowieka
1.2.2. Wpływ tluszczów na zdrowie czlowieka
1.2.3. Wpływ cholesterolu na zdrowie czlowieka
1.2.4. Wpływ składników mineralnych na zdrowie czlowieka
1.2.5. Wpływ witamin na zdrowie czlowieka

Rozdział II.
Charakterystyka wybranych chorób cywilizacyjnych zwiazanych z odzywianiem………..19

2.1. Anoreksja (jadlowstret psychiczny)
2.2. Cukrzyca
2.3. Nadcisnienie tetnicze
2.4. Choroby wiencowe
2.5. Nadwaga i otylosc
2.6. Bulimia


Rozdział III.
Choroby cywilizacyjne a spozywanie produktów zwierzecych………..35

3.1. Zasady prawidlowego odzywiania się a choroby cywilizacyjne
3.2. Wpływ spozywania produktów zwierzecych na choroby cywilizacyjne
3.3. Struktura spozycia produktów zwierzecych a choroby cywilizacyjne


Zakończenie………..46
Bibliografia