Struktura spozycia produktów zwierzecych i roslinnych jako czynnik ryzyka rozwoju chorób cywilizacyjnych
17 października 2015
Wstęp………..3
Rozdział I.
Charakterystyka odzywczych składników pokarmowych i ich wpływ na zdrowie czlowieka…………5
1.1. Odzywcze skladniki pokarmowe
1.1.1. Bialka
1.1.2. Tluszcze
1.1.3. Cholesterol
1.1.4. Skladniki mineralne
1.1.5. Witaminy
1.2. Wpływ odzywczych składników pokarmowych na zdrowie czlowieka
1.2.1. Wpływ bialka na zdrowie czlowieka
1.2.2. Wpływ tluszczów na zdrowie czlowieka
1.2.3. Wpływ cholesterolu na zdrowie czlowieka
1.2.4. Wpływ składników mineralnych na zdrowie czlowieka
1.2.5. Wpływ witamin na zdrowie czlowieka
Rozdział II.
Charakterystyka wybranych chorób cywilizacyjnych zwiazanych z odzywianiem………..19
2.1. Anoreksja (jadlowstret psychiczny)
2.2. Cukrzyca
2.3. Nadcisnienie tetnicze
2.4. Choroby wiencowe
2.5. Nadwaga i otylosc
2.6. Bulimia
Rozdział III.
Choroby cywilizacyjne a spozywanie produktów zwierzecych………..35
3.1. Zasady prawidlowego odzywiania się a choroby cywilizacyjne
3.2. Wpływ spozywania produktów zwierzecych na choroby cywilizacyjne
3.3. Struktura spozycia produktów zwierzecych a choroby cywilizacyjne
Zakończenie………..46
Bibliografia
Pobierz, wysyłając SMS o treści FOR.PRACA pod numer 92505Wpisz otrzymany kod : |
---|