Uczestnicy rekreacyjnych zajęć kulturystycznych


Wstęp……….. 4

Cel i zakres pracy……….. 5

Rozdzial 1
Historia kulturystyki.

1.1. Geneza kulturystyki……….. 6
1.2. Kulturystyka wspólczesna……….. 8

Rozdzial 2
Charakterystyka cwiczen kulturystycznych.

2.1. Rozgrzewka, Regeneracja i intensywnosc treningu……….. 13
2.2. Stretching – rozciaganie miesni……….. 16
2.3. Trening miesni naramiennych i klatki piersiowej……….. 17
2.4. Trening miesni ramion i brzucha……….. 26
2.5. Trening miesni grzbietu i nóg………..35

Rozdzial 3
Wskazania dietetyczne dla trenujacych kulturystyke

3.1. Zasady dobrej diety dla kulturysty……….. 41
3.2. Suplementacja uzupelniajaca diete………..45

Rozdzial 4
Uprawianie cwiczen silowych przez amatorów kulturystyki na przykładzie szczecinskich klubów.

4.1. Material i metoda badan……….. 48
4.2. Przedstawienie i analiza wyników……….. 49

Wnioski……….. 58
Streszczenie……….. 62
Bibliografia……….. 63
Aneks……….. 65

 

Zobacz wszystkie tematy z podanej kategorii

Zostaw komentarz

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>