Zywienie w cukrzycy.

17 października 2015 0 Przez administrator



Wstęp………1

Rozdział 1.
Charakterystyka choroby.

1.1.Historia cukrzycy………3
1.2. Definicje cukrzycy……….4
1.3.Podzial i patofizjologia cukrzycy……….5
1.4. Czynniki ryzyka cukrzycy typu 2 ………11
1.5. Kryteria wyrównania i leczenia cukrzycy typu 2……….13
1.6. Powiklania i prewencja cukrzycy typu 2……….18

Rozdział II.
Zywienie w cukrzycy.

2.1. Leczenia dietetyczne ………21
2.2. Ogólne zalecenia dietetyczne w cukrzycy typu 2. ………21
2.3. Piramida zywienia dla chorych na cukrzyce typu 2……….24
2.4. Zapotrzebowanie energetyczne chorych na cukrzyce……….26
2.5. Zapotrzebowanie energetyczne z róznych składników odzywczych……….27
2.6. Produkty zalecane, umiarkowane i przeciwwskazane w cukrzycy……….29
2.7. Znaczenie wymienników weglowodanowych. ………31
2.8. Indeks glikemiczny. ………32
2.9. Sztuka kulinarna w cukrzycy……….34

Rozdział III.
Styl zycia a cukrzyca.

3.1. Nadwaga i otylosc……….36
3.2. Alkohol i palenie papierosów……….38
3.3. Aktywnosc fizyczna………40

Podsumowanie………42
Bibliografia………42
Wykaz tabel i rycin……….45


Pobierz, wysyłając SMS o treści FOR.PRACA pod numer 92505

Wpisz otrzymany kod :

Po wpisaniu kodu, kliknij "Pobieram PDF/DOCX", pobieranie rozpocznie się automatycznie

Koszt 25 zł netto | 30,75 zł brutto