Zywnosc i zywienie.
17 października 2015
Wstęp.
Rozdział I.
Zywnosc i jego znaczenie……….4
1.1. Pojęcie zdrowia oraz jego uwarunkowania genetyczne, srodowiskowe i zwiazane ze stylem zycia.
1.2.Relacje miedzy zywnoscia, zywieniem a zdrowiem.
1.3.Racjonalne zywienie.
1.4. Skladniki pozywienia.
Rozdzia II.
Niedobory zywieniowe i choroby z nich powstajace………..18
2.1. Niedozywienie.
2.2. Niewlasciwa jakosc zywnosci.
2.3. Celiakia, mukowiscydoza.
2.4. Nieprawidlowe odzywianie.
2.5. Anoreksja i bulimia.
Rozdział III.
Podstawowe zasady racjonalnego zywienia czlowieka……….48
3.1. Zapotrzebowanie na energie.
3.2. Kontrola masy ciala.
3.3. Planowanie posilków.
Zakończenie……….61
Bibliografia
Pobierz, wysyłając SMS o treści FOR.PRACA pod numer 92505Wpisz otrzymany kod : |
---|