Zywnosc i zywienie.



Wstęp.

Rozdzial I.
Zywnosc i jego znaczenie……….4

1.1. Pojecie zdrowia oraz jego uwarunkowania genetyczne, srodowiskowe i zwiazane ze stylem zycia.
1.2.Relacje miedzy zywnoscia, zywieniem a zdrowiem.
1.3.Racjonalne zywienie.
1.4. Skladniki pozywienia.

Rozdzia II.
Niedobory zywieniowe i choroby z nich powstajace………..18

2.1. Niedozywienie.
2.2. Niewlasciwa jakosc zywnosci.
2.3. Celiakia, mukowiscydoza.
2.4. Nieprawidlowe odzywianie.
2.5. Anoreksja i bulimia.

Rozdzial III.
Podstawowe zasady racjonalnego zywienia czlowieka……….48

3.1. Zapotrzebowanie na energie.
3.2. Kontrola masy ciala.
3.3. Planowanie posilków.


Zakończenie……….61
Bibliografia


 

Zobacz wszystkie tematy z podanej kategorii

Zostaw komentarz

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>