Kategoria: Prace Dyplomowe

Prace dyplomowe oraz licencjackie

DESNOS, PTSD, Zaburzenie Borderline – prezentacja badań dotyczących percepcji kryteriów diagnostycznych przez psychologów

Przez administrator

Streszczenie………4 Rozdział I Złożone traumy i ich konsekwencje dla funkcjonowania ………5 Rozdział II Kryteria diagnostyczne DSM – IV I DSM – V 2.1. DESNOS – kryteria diagnostyczne………. 8 2.2. Kryteria diagnostyczne Postraumatic Stress Disorder według DSM – IV – TR i DSM V………. 9 2.3. Zaburzenia Osobowości Borderline – kryteria diagnostyczne według DSM – IV – TR i DSM V………. 13 RozdziaŁ III Współwystępowanie 3.1. Desnos, kompleks PTSD………. 16 3.2. Postraumatic Stress Disorder………. 16 3.3. Borderline………. 17 Rozdział IV Opis zaburzeń 4.1. Przypadek A………. 21 4.2. Przypadek B………. 22 Rozdział V Założenia metodologiczne badań własnych 5.1. Cel badania………. 25 5.2.…

Centrum logistyczne i usprawnienie jego funkcjonowania

Przez administrator

Wstęp Rozdział…………1 Centrum dystrybucji jako obiekt logistyczny 1.1. Definicja i istota centrum logistycznego………… 4 1.2. Klasyfikacja centrów logistycznych i ich charakterystyka………… 7 1.3. Rola, zadania i funkcje centrów logistycznych …………10 Rozdział 2 Podstawy gospodarki magazynowej oraz elementy zarządzania logistycznego magazynem w centrum logistycznym 2.1. Wprowadzenie do zagadnień magazynowania…………14 2.2. Wyposażenie magazynów i charakterystyka infrastruktury transportowo-manipulacyjnej …………17 2.3. Charakterystyka i organizacja infrastruktury informacyjno-komunikacyjnej …………22 Rozdział 3 Charakterystyka podstawowa badanego obiektu i jego usprawnienia 3.1. Charakterystyka badanego magazynu dystrybucyjnego …………26 3.2. Elementy organizacji pracy w magazynie – identyfikacja podstawowych przepływów materiałowych i informacyjnych………… 29 3.3. Propozycje usprawnienia systemu przepływu informacji i pracy…

Franczyza w gastronomii jako sposób na prowadzenie biznesu na przykładzie pizzerii Biesiadowo i Da Grasso

Przez administrator

Wstęp Rozdział I Charakterystyka franczyzy 1.1. Definicja i klasyfikacja franczyzy 1.2. Finansowanie biznesu we franczyzie 1.3. Rozwój franczyzy w Polsce 1.4. Podstawy prawne powiązań franczyzowych 1.5. Wybór partnera franczyzowego 1.6. Umowa franczyzowa 1.7. Pakiet franczyzowy 1.7.1. Znak towarowy 1.7.2. Know-how 1.7.3. Podręcznik operacyjny Rozdział II Gastronomia jako obszar gospodarki 2.1. Sektor usług gastronomicznych 2.2. Rola gastronomii w gospodarce rynkowej 2.3. Tendencje w gastronomii Rozdział III Pizzeria biesiadowo i da grasso jako obszar zastosowania systemów franczyzowych 3.1. Przedstawienie pizzerii Biesiadowo 3.2. Wymagania dla franczyzobiorcy pizzerii Biesiadowo 3.3. Przedstawienie pizzerii Da Grasso 3.4. Wymagania dla franczyzobiorcy pizzerii Da Grasso 3.5. Ocena konceptów…

Koncepcje i analiza potencjalnych usprawnień systemu magazynu dystrybucyjnego w przedsiębiorstwie XYZ

Przez administrator

Wstęp………….3 Rozdział 1 Podstawy gospodarki magazynowej oraz elementy zarządzania logistycznego magazynem 1.1. Wprowadzenie do zagadnień magazynowania oraz charakterystyka nowoczesnych systemów magazynowych ………….4 1.2. Wyposażenie magazynów i charakterystyka infrastruktury transportowo-manipulacyjnej…………. 13 1.3. Charakterystyka i organizacja infrastruktury informacyjno-komunikacyjnej ………….19 Rozdział 2 Charakterystyka przedsiębiorstwa xxx 2.1. Charakterystyka podstawowa firmy ………….25 2.2. Charakterystyka badanego magazynu dystrybucyjnego ………….32 2.3. Elementy organizacji pracy w magazynie – identyfikacja podstawowych przepływów materiałowych i informacyjnych ………….37 Rozdział 3 Analiza potencjalnych usprawnień magazynu dystrybucyjnego przedsiębiorstwa xxx 3.1. Propozycje usprawnienia systemu przepływu informacji i pracy w magazynie…………. 43 3.2. Przeprojektowanie struktury przestrzennej magazynu…………. 51 3.3. Wytyczne kontynuacji programu 6S w magazynie…