Oznaczanie kwasu foliowego

17 października 2015 0 Przez administrator



Rozdział 1.
Charakterystyka kwasu foliowego

1.1. Powstanie kwasu foliowego
1.2. Budowa i wlasciwosci kwasu foliowego
1.3. Wzory chemiczne pochodnych kwasu foliowego
1.4. Źródła wystepowania kwasu foliowego
1.5. Funkcje w organizmie czlowieka kwasu foliowego

Rozdział 2.
Przygotowanie próbki przed oznaczeniem

2.1. Homogenizacja zywnosci
2.2. Obróbka cieplna
2.3. Traktowanie enzymami
2.4. Odpowiedni czas trwania enzymów
2.5 Wirowanie
2.6. Przechowywanie próbek

Rozdział 3.
Mikrobiologiczna metoda oznaczania

3.1. Przygotowanie próbek
3.2. Przygotowanie enzymów
3.3. Optymalizacja warunków reakcji enzymatycznych
3.4. Porównanie zabiegów jedno, dwu i trzy enzymowych
3.3. Przygotowanie zawiesiny szczepu
3.4. Przebieg oznaczenia
3.5. Obliczenie wyników
3.6. Wyniki metody jedno dwu i trzy enzymowej
3.6. Podsumowanie
3.7. Wady i zalety metody

Rozdział 4.
Metoda chromatografii cieczowej

4.1. Wprowadzenie
4.2. Material badawczy
4.3. Przeprowadzenie oznaczenia
4.4. Sprzet
4.5. Analiza wyników
4.6. Wady i zalety metody

Rozdział 5.
Inne metody:

5.1. Metody woltamperometryczne
5.2. Metody spektrofotometryczne
5.3. Metody enzymatyczne
5.4. Metody fluorymetryczne
5.5. Metody radioizotopowe
5.6. Metody polarograficzne
5.7. Metody z wykorzystaniem chemilumiscencji


Literatura
Spis ilustracji
Spis tabel

Pobierz, wysyłając SMS o treści FOR.PRACA pod numer 92505

Wpisz otrzymany kod :

Po wpisaniu kodu, kliknij "Pobieram PDF/DOCX", pobieranie rozpocznie się automatycznie

Koszt 25 zł netto | 30,75 zł brutto