Oznaczanie kwasu foliowego
17 października 2015
Rozdział 1.
Charakterystyka kwasu foliowego
1.1. Powstanie kwasu foliowego
1.2. Budowa i wlasciwosci kwasu foliowego
1.3. Wzory chemiczne pochodnych kwasu foliowego
1.4. Źródła wystepowania kwasu foliowego
1.5. Funkcje w organizmie czlowieka kwasu foliowego
Rozdział 2.
Przygotowanie próbki przed oznaczeniem
2.1. Homogenizacja zywnosci
2.2. Obróbka cieplna
2.3. Traktowanie enzymami
2.4. Odpowiedni czas trwania enzymów
2.5 Wirowanie
2.6. Przechowywanie próbek
Rozdział 3.
Mikrobiologiczna metoda oznaczania
3.1. Przygotowanie próbek
3.2. Przygotowanie enzymów
3.3. Optymalizacja warunków reakcji enzymatycznych
3.4. Porównanie zabiegów jedno, dwu i trzy enzymowych
3.3. Przygotowanie zawiesiny szczepu
3.4. Przebieg oznaczenia
3.5. Obliczenie wyników
3.6. Wyniki metody jedno dwu i trzy enzymowej
3.6. Podsumowanie
3.7. Wady i zalety metody
Rozdział 4.
Metoda chromatografii cieczowej
4.1. Wprowadzenie
4.2. Material badawczy
4.3. Przeprowadzenie oznaczenia
4.4. Sprzet
4.5. Analiza wyników
4.6. Wady i zalety metody
Rozdział 5.
Inne metody:
5.1. Metody woltamperometryczne
5.2. Metody spektrofotometryczne
5.3. Metody enzymatyczne
5.4. Metody fluorymetryczne
5.5. Metody radioizotopowe
5.6. Metody polarograficzne
5.7. Metody z wykorzystaniem chemilumiscencji
Literatura
Spis ilustracji
Spis tabel
Pobierz, wysyłając SMS o treści FOR.PRACA pod numer 92505Wpisz otrzymany kod : |
---|