Czekolada
17 października 2015
Wstęp………3
1.Historia Czekolady………5
2.Najwieksi producenci czekolady………17
3.Proces produkcji czekolady ………25
4.1 Mieszanie………27
4.2 Mielenie………27
4.3 Konszowanie………28
4.4 Temperowanie………29
4.5 Formowanie………9
4.6 Pakowanie czekolady………30
4.Charakterystyka wybranych gatunków czekolady………32
5.Wpływ czekolady na organizm czlowieka………36
6.1 Czekolada jako lekarstwo………36
6.2 Czekolada a umysl………37
6.3 Nienasycenie a nalóg………37
6.4 Nienasycenie u kobiet a czekolada………38
6.5 Czekolada a milosc………39
6.6 Czekoladowe rozkosze………40
6.7 Rozkosze zmyslowe………40
6.8 Ozdoba zycia towarzyskiego i kulturalnego………41
6.Wartość odzywcza czekolady i wyrobów czekoladowych………42
7.Wykorzystanie czekolady jako elementu dekoracyjnego deserów i ciast………44
9.Przykladowe receptury gastronomiczne z wykorzystaniem czekolady………48
Litratura………57
Uwaga: Brak przypisów.
Pobierz, wysyłając SMS o treści FOR.PRACA pod numer 92505Wpisz otrzymany kod : |
---|