Pasze gospodarcze w zywieniu zwierzat.
25 października 2015
Rozdział I.
Charakterystyka wazniejszych pasz………….4
1.1. Rola poszczególnych składników pokarmowych i ich przemiany w organizmie zwierzat
1.2. Wartość pokarmowa pasz
1.3. Podzial i charakterystyka pasz
1.4. Pasze wodniste pochodzenia przemyslowego
1.5. Pasze objetosciowe suche
1.6. Pasze tresciwe
1.7. Przemyslowe mieszanki paszowe
1.8. Pasze tresciwe produkowane w gospodarstwie rolnym
1.9. Produkty uboczne przemyslu rolno – spozywczego – otreby
1.10. Pasze mineralne i syntetyczne zwiazki amonowe
Rozdział II.
Zywienie bydla
2.1. Ogólne wiadomosci o zywieniu bydla………….37
2.2. Sposób ukladania dziennych dawek pokarmowych dla krów
2.3. Zywienie krów w okresie letnim
2.4. Zywienie krów w okresie zimowym
2.5. Opasanie wybrakowanych krów
2.6. Opasanie mlodego bydla
2.7. Pojenie bydla
2.8. Zapotrzebowanie pasz
Rozdział III.
Zywienie trzody chlewnej………….52
3.1. Zywienie loch prosnych i karmiacych
3.2. Zywienie knurów
3.3. Wychów prosiat i młodzieży
Rozdział IV.
Zywienie owiec doroslych………….71
4.1. Zywienie w okresie zimowym
4.2. Zywienie w okresie letnim
4.3. Pojenie owiec
Rozdział IV.
Zywienie koni
5.1. Pasze stosowane w zywieniu koni………….75
5.2. Ogólne zasady zywienia koni
Rozdział V.
Zywienie kurczat i kur
6.1. Zywienie kurczat………….80
6.2. Zywienie kur
Uwaga: Praca nie zawiera przypisów oraz bibliografii.
Pobierz, wysyłając SMS o treści FOR.PRACA pod numer 92505Wpisz otrzymany kod : |
---|